Als er íets is waar je ons ’s nachts voor wakker mag maken, is het wel met de mededeling dat we op vakantie gaan!
Hoe vaak wordt er niet gedagdroomd: “als we veel geld winnen, gaan we eerst lekker op vakantie naar…..” Vul zelf maar in, je hebt het zelf vast ook vaak gedacht.

Vakantie is veel meer dan alleen maar ‘een ander behangetje’. Als je het goed doet, kom je er heerlijk uitgerust vandaan. Tenzij je Hans en Liesbeth heet, die het nodig vinden om uren in de hitte te gaan wandelen. Of - zeker op Madeira – de tijd vol te proppen met afspraken met iedereen die je wilt zien. Ja, het is hard werken op vakantie. Ach, we doen het onszelf aan. Ook dat is het leuke van vakantie: alles mag en niks moet.

Waar onze ideale vakantie aan moet voldoen?
Nou ja, een beetje lekker weer helpt vaak al aan het bijdragen van ‘het vakantiegevoel’. Sinds een paar jaar hebben we van de luxe van een vrijstaand huis (met privé zwembad) geproefd en geloof me: het smaakt naar meer.
Dus graag zo’n huis met alles erop en eraan en dan het liefst in the middle of nowhere. Niet teveel mensen in de buurt. Als we drukte willen, zoeken we het wel op.

En een mooie omgeving, waar je lekker kunt wandelen. Lopend kom je vaak op de mooiste plekjes. Ok, het is soms best zwaar en je vraagt je wel ‘ns af of je goed wijs bent als je zwetend en puffend aan het klimmen bent, maar hé: het is wel kicken. En je hoofd wordt zo lekker leeg….. De leukste herinneringen zijn toch wel van de zwaarste wandelingen. En oh, wat smaakt je meegebrachte eten dan toch lekker.

Ook iets belangrijks – en toch één van de leukste dingen van vakantie: het eten! Lekker buitenlands eten dat je voorgezet wordt. Genieten van al het lekkers wat het vakantieland je te bieden heeft.
Maar ja, de laatste jaren was het minstens een half uur rijden naar het dichtstbijzijnde restaurant. Niet echt handig. Gelukkig is Hans gek op koken en blijft het voor mij hetzelfde: lekker buitenlands eten dat je voorgezet wordt. En wat is er nou lekkerder dan heerlijk eten op een tijdstip dat je zelf wilt, op je eigen terras met prachtig uitzicht…..

In de loop der jaren zijn we op de volgende bestemmingen geweest:
Gran Canaria, Algarve, Andalusië, Tunesië, Curaçao, Madeira, Schotland, Sauerland, Bergisches Land, La Palma, Malta en Mallorca.

Madeira en Andalusië hebben echt een plekje in ons hart gekregen. Op beide bestemmingen zijn we meerdere keren geweest en het verveelt nooit.
Beide bestemmingen hebben alles wat wij willen. Plus dat de bevolking er erg vriendelijk en behulpzaam is – iets wat handig is als je ver van de bewoonde wereld bent. Op Madeira hebben we aardig wat vrienden gemaakt en als we op Madeira zijn voelt het gewoon als ‘thuiskomen’.
Andalusië is ook een beetje een deel van de droom (“als we veel geld winnen……”), want daar zouden we nog wel willen wonen. Wie weet……

Veel leesplezier met onze reisverhalen!
VAKANTIE

Bestemmingen:
ANDALUSIE

MADEIRA
MALTA
LA PALMA
DIVERSEN